Разликата между щъркел и чаплата

Разликата между щъркел и чаплата

"Къде са децата?" - този въпрос, който звучи от устните на ценните деца, винаги обърква родителите им. И ако някои възрастни се опитват да предадат точна информация на карпусите с леки методи, други започват да разказват истории. Разказът за щъркела, известен на мнозина, принадлежи към категорията на последния. Но в тази статия няма да говорим за това изобщо, а директно за "доставката" на децата. Появата на тази птица е напълно позната както за възрастните, така и за децата. Но в същото време често се бърка с друг представител на отрязването на щъркелоподобни чапли. И не напразно, защото между тях има много прилики. Ще говорим за разликата между щъркел и чапли.

Съдържанието на статията

  • Определения
  • Сравнете

Определения

щъркел

щъркел - миграционния птица големи размери с дълги крака, врат и клюн. Има големи красиви крила, чийто диапазон може да достигне до два метра. Тя принадлежи на семейството на щъркели. Тези птици са отлични листовки, годишно извършват миграция на значителни разстояния. Представители на семейството се намират на всички континенти, но са най-често срещани в страните с тропически пояси в горещи и умерени географски ширини. Най-известният от тях е бял щъркел, чийто живот е около 20 години. Крилата му са покрити с бяло в основата и черни по краищата на оперението. При избора на местообитание, птиците предпочитат откритите пространства и близостта до резервоари.Тяхната диета включва предимно малки гръбначни животни. Въпреки това, щъркелите няма да откажат от змии, змии, жаби и жаби. Червеи, бръмбари, гущери, къртици, gophers, малки риби - менюто на тези птици, които са гладни за храна, е толкова разнообразно.

Heron

Heron - голям плитък птици, за Ciconiiformes на с дълги крака и удължена шия, извита във формата на S. Той живее в Европа, Азия и Северна Африка. Свързан с вода, но идеално се адаптира към многобройни условия. Живеейки в студени райони, птиците летят на юг през зимата и се връщат в средата на пролетта. Гнездата са предимно колонии. Дейността се проявява не само през деня, но и през нощта. Най-често срещаният представител на вида е сивият чапла. Птицата се храни само с храна за животни. Като много хитър хищник, тя яде всички, с които може да се справи. Във връзка с обвързването на чапли с водни басейни основата на диетата е риба, различни дребни гръбначни, мекотели, ракообразни. В достатъчно големи количества птиците също консумират земни животни: гризачи, гущери, змии и т.н.

към съдържанието ↑

Сравнение

Заслужава да се отбележи, че хората, които ни интересуват, са много различни. Ще разгледаме най-важните диференциращи фактори. Първоначално характерният знак на чантата е извитата в областта на буквата S. Щъркелът е абсолютно прав. Тази птица е малко по-голяма от вида й, средната й височина е 120 см, а нейното тегло е до 4 кг. Чаплите са по-елегантни представители на света на фауната, които постоянно се грижат за себе си. На периметъра на тялото им са малки пера - прах.Те са много крехки и лесно се разпадат. Тези малки частици, подобни на прах, чапли се поръсват от време на време. Но тази процедура не прекратява "Марафет". След това птицата започва да "изглажда" със специален пръст с назъбен нокът, изпълнявайки функцията на гребена. Струва си да се отбележи, че щъркелите не са толкова внимателни към външния си вид. Пудтреки и удължен пръст с нокът липсват. Що се отнася до размера на чапли, растежът му е средно 100 см, а теглото - 1, 5-2 кг.

Нека да говорим за местообитанието и начина на живот на птиците. Чапките се установяват главно в бавно течащи и затрупани водоеми, поради което те се смятат за отлични плувци. Те ловуват, стоят в плитки води и внимателно търсят плячка около тях. По този начин те дават предпочитание на рибите и другите водни обитатели. Дейността на птица показва не само през деня, но и през нощта. Гнезди също се доближават до блатата, като за тази цел избират скрити от местата на любопитните очи: наводнени храсти, гъсталаци от тръстика или тръстика. Те имат подслон за бъдещи пилета на земята. Тъй като птиците са доста срамежливи, птиците са заселени далеч от хората. Струва си да се отбележи, че те имат доста силен глас, който често се обслужва по време на полета.

Разликата между щъркел и чапла е, че първият представител на света на фауната предпочита да живее и да гнезди в открити пространства. Неговият дом често се намира на хълмовете, независимо дали клоните на дърветата или покривите на къщите. Тази птица не може да бъде наречена срамежлива, често се намира в непосредствена близост до хора. Щъркелите не са свързани с водата.Храната, която те хващат от земята точно на бягането. Като правило неговата роля играят различни гризачи, безгръбначни и влечуги. Щъркелите не знаят как да плуват и практически са без глас. Вместо да крещят, силно разбиват човката. През нощта птиците са неактивни.

Нека обобщим каква е разликата между щъркел и чапли.

щъркел Heron
Direct врата Neck извита форма на S
Средна височина е 120 см, а теглото въпрос за 4 кг растеж средно е 100 см, тегло - 1 5-2 кг
pudretki и пръстите с назъбена нокът отсъства Според периметъра на тялото са малки пера - pudretki, а на краката има пръст пита
често живеят далеч от водоеми Обитава бавно течащи и заблатени води
Nest изгражда високо домовете са разположени на земята
да не плах, често живеят заедно хора Урежда далеч от хората,
не знам как да се плува е Аз съм отличен плувец
Почти безгласен, публикува чукам клюн има силен и ясен глас
Хранене достатъчно, за да се приземи в движение Лов във водата
Храни се предимно гризачи, безгръбначни, влечуги Основи диета от риба
не е активен през нощта не може да остане буден през деня, но през нощта